Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Om verschillende redenen kiezen steeds meer huishoudens voor het laten instaleren van zonnepanelen. Echter anders dan de meeste fabriekanten en installateurs doen voorkomen is uw zonnepaneel onderhevig aan vervuiling. Dit verkort de levensduur en worden de panelen minder rendabel. Wat nog veel belangrijker is, is dat door vervuiling ook de energieopbrengst van uw paneel minder wordt. Jansen Onderhoudsdiensten adviseert daarom om uw zonnepaneel minimaal een keer per jaar te laten reinigen.

Rendement

Zonnepanelen aangebracht in stedelijke gebieden zijn onderhevig atmosferische vervuiling, dat wil zeggen al het vuil wat in de lucht zit. Denk hierbij aan roet, uitlaatgassen e.d. Zonnepanelen aangebracht in landelijke gebieden zijn vaak onderhevig aan vervuiling door algen en mos. Hierdoor is de licht opbrengst minder bij vervuilde panelen, soms meer dan 20% rendementsverlies. 

Moeilijk  bereikbaar

Zonnepanelen worden vaak aangebracht op moeilijk bereikbare plekken zoals daken. Anders dan veel leveranciers en installateurs doen vermoeden is het verstandig om minimaal een keer per jaar uw paneel te laten reinigen. Jansen Onderhoudsdiensten heeft zich gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen. Wij hebben de juiste kennis en materialen in huis om elk paneel op elke plek te reinigen.

Niet duur

Jansen Onderhoudsdiensten biedt de klant de mogelijkheid om een of twee keer per jaar de zonnepanelen te laten reinigen. Op deze manier blijven uw zonnepanelen altijd een goed rendement opleveren. Door dit geregeld te laten doen blijven de kosten laag en kunnen wij zeer scherpe tarieven rekenen. Ook zijn vaak de zonnepanelen gezamenlijk ingekocht, het is financieel aantrekkelijk om ook gezamenlijk de zonnepanelen te laten reinigen.

Methode

Samen met de klant wordt bepaald wat de beste methode is voor het reinigen van uw zonnepanelen. Jansen Onderhoudsdiensten heeft speciale apparatuur voor het reinigen van zonnepanelen. Vraag vrijblijvend advies aan voor het reinigen en onderhouden van uw zonnepanelen.